maandag 30 juli 2012

Leuk leesgadget: The Book Seat

Bron: www.thebookseat.be
Dit leuke gadget komt overgewaaid vanuit Australië en is nu ook bij ons verkrijgbaar. The Book Seat is een soort poef die je toelaat om handsfree te lezen. 

The Book Seat is een soort zitzak voor je boeken. Er zit een plastic klepje aan waarmee je je boek kan vastklemmen en zo je handen vrij hebt voor andere dingen. Zo kan je bijvoorbeeld een studieboek openzetten naast je computer of een kookboek open houden terwijl je aan het koken bent, maar je kan hem ook gewoon op schoot nemen in bed of in de zetel. Ook voor zieken of mensen met een beperking is de Book Seat een praktisch hulpmiddel, bijvoorbeeld voor mensen met halfzijdige verlamming die maar één hand kunnen gebruiken.

De Book Seat, overigens 100% Fair Trade, is gevuld met bonen en het omhulsel is gemaakt van een zacht, maar stevig materiaal. Hij is verkrijgbaar in verschillende leuke kleuren. Aan de achterkant vind je ook een zakje waar je je leesbril of pen in kan bewaren. Bovenaan heeft hij een handvat om hem makkelijk te kunnen meenemen. Je kan de Book Seat uiteraard ook gebruiken voor je e-reader of tabletcomputer. Als je even niet leest, kan je hem gebruiken als kussentje, handig voor op reis bijvoorbeeld.

Voor meer informatie en een promofilmpje met gebruikswijzen kunnen jullie hier een kijkje nemen. Verkooppunten bij jouw in de buurt staan ook op de site. Je kan hem o.a. kopen bij slaapwinkels, boekhandels en thuiszorgwinkels. Adviesprijs is € 29.95.

Ik heb de Book Seat zelf (nog) niet, maar het lijkt me wel een handig ding. Ik heb tijdens het lezen nogal snel last van mijn schouders en nek, dus misschien kan dit wat verlichting bieden.  Zou het in ieder geval wel eens willen testen!

Wat vinden jullie van de Book Seat? Zouden jullie hem kopen/gebruiken?


Tot de volgende keer!
Annelies


13 opmerkingen:

  1. Wat grappig ik heb gisteren een blogje hierover gemaakt en die staat voor binnenkort ingepland vind hem zo leuk en handig

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb jij zelf een Book Seat? Gebruik je hem vaak?

      Verwijderen
    2. Nee nog niet zou het wel graag willen vanwege arm klachten en dan kan ik niet lang mijn boek vasthouden maar vindt nog best prijzig

      Verwijderen
    3. We kunnen misschien wat testexemplaren aanvragen bij de firma! ;-)

      Verwijderen
    4. Dat zou een goed idee zijn maar dan wel testen en houden natuurlijk ;)

      Verwijderen
  2. Lijkt me superhandig! Zeker om een wat betere houding aan te kunnen nemen tijdens het lezen :)
    Leuk ding!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb er sinds kort eentje en ik vind het best wel handig. Ik heb hem vooral gekocht om mijn houding te verbeteren tijdens en het lezen en daarvoor werkt hij wel. Voorlopig heb ik hem alleen nog maar getest met mijn E-reader, dus ik kan niet zeggen hoe het gaat om de bladzijden om te slaan.

    En bij mij is hij niet gevuld met bonen, maar met een soort plastieken bolletjes. Daardoor is hij echt superlicht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daarom zou ik hem inderdaad ook kopen ja, wat verlichting voor nek en schouders. Ben blij te horen dat het echt werkt.

      Een aantal bronnen vermelden bonen als vulling en anderen maken melding van een Polystyreenvulling. Ik vermoed dat er verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

      Verwijderen
  4. Vandaag kreeg ik van The Book Seat zelf een e-mail over het omslaan van de bladzijden tijdens het lezen. Dit zou zelfs voor mensen met een fysieke beperking heel makkelijk zijn. Als jullie een demonstratie willen van hoe dit in zijn werk gaat: www.youtube.com/thebookseat

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb er net een gekocht om dikke boeken in bed te kunnen lezen en het is superhandig. Ik kan gewoon op mijn zij liggen en dat boek lezen zonder een lamme arm te krijgen. Ik weet niet of ik hem voor mijn e-reader ga gebruiken, die is wat minder zwaar maar voor een dik groot boek kan ik het aanbevelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat hij je bevalt! Ik lees niet vaak in bed eigenlijk, maar zetelhangend zal hij ook wel handig zijn!

      Verwijderen
  6. Heerlijk, ik ben er erg'blij mee. Ik lees ook onderweg veel, als pagasier in de auto. Ik gebruik m ook voor mn tablet, eigenlijk meer nog daarvoor omdat ik daar ook boeken op heb.

    BeantwoordenVerwijderen